




Karşılıklı sohbet şeklinde gerçekleşen ziyarette konuşan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon’un kırsal kesimlerinin büyük bir oranda göç vermesinden dolayı tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini belirtti.
TRABZON TURİZM AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ MERKEZDİR
Vali Öz’ü ziyarette konuşan Of Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Lütfü Saral , Of’un yapısı ve basını hakkında açıklamalar yaptı.Başkan Saral :” Of Trabzon ilinin köklü ilçelerinden birisidir.Yetiştirdiği İşadamları ,bürokratları ve politikacıları ile Ülkemizin örnek ilçelerinden de birisidir. İlçe olarak buna paralel olarak basınımız güçlüdür. Of Gazeteciler Cemiyeti olarak Malatya’dan sonra ilçemizde İş İstihdamlı Yazılı Basın Muhabirliği kursunu açtık. Bu kursta 10 kursiyerimiz yarının gazeteci adayları olarak yetişmektedirler. Kursumuzun sonunda Bakanlarımızın da katılacağı sertifika törenimize sizleri de davet ediyoruz” diyerek ziyaret ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Of Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerinin ziyaretinden memnunluk duyduğunu belirten Vali Öz :” Bu tür yararlı kursların açılmasında gayret gösteren sizleri kutluyorum.Davetinize icabet etmek için gayret göstereceğim” şeklinde konuştu.
Vali Öz’ün –Oflular neden Trabzon’dan önce Ofluyuz” derler? Şeklindeki sorusuna Cemiyet Başkan Yardımcısı Halil Bayram cevap verdi. Bayram , Trabzon il merkezinin nüfus bakımından ilçelerden gelen göçü karşılayamadığını bu nedenle ilçeden vatandaşların diğer illere göçtüğünü , Trabzon’u atlayarak gurbete gittiklerini ve sılalarına döndüklerini bu nedenle ilçe adlarını öne çıkarttıklarını söyledi.
Gazeteci Şemsettin Öztürk’ün, Of ilçesinin turizm açısından çok geride olduğunu ve bunun nasıl ilerletilebileceği sorusu üzerine açıklama yapan Vali Öz, “Uzungöl’e yılda yaklaşık bir milyon turistin geliyor. Bu turistlerden istifa etmek için elimizde çok önemli bir dere yatağı var. Bu dere yatağı, üzerinde bulunan ve yapılmaya devam eden mesire yerleri ile zenginleştirildi. Buna mukabil yöre halkı da, dere yatağı kenarlarına turistlerin faydalanabileceği mekânlar açmalıdır” diye ifade etti.
Valilik makamına yapılan ziyarete Of Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Lütfü Saral, Başkan Yardımcısı Halil Bayram ve Şemsettin Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri Fahri Hacıcaferoğlu ve Hatice Saral katıldı.
Yaklaşık yarım saat süren ziyaret toplu fotoğraf çekilerek son buldu.